HOME
ONZE CAMPING
OMGEVING
FOTO'S  SAFARITENT
ACCOMMODATIES
ACTIVITEITEN
GASTENBOEK
CONTACT
ROUTEBESCHRIJVING
LINKS
PRIJSLIJST

GINESTAR

Het dorpje Ginestar bevindt zich aan de C12 in de provincie Tarragona. Een klein dorpje aan de Ebro rivier met ca. 700 inwoners. In het dorp kunt u het volgende tegenkomen: 2 mini-markets voor dagelijkse boodschapjes, 4 kroegjes en 1 bar-restaurant, 1 tabakspeciaalzaak en 2 souvenierswinkeltjes. Het dorp beschikt over een mooi sportcomplex waar tevens ook de zwembaden zich bevinden. Het zwembad complex is mooi onderhouden met gras en veel schaduw bomen. Ook kunt u een kijkje nemen in de grote kerk midden in het dorp of juist in het vernieuwde kleine kapelletje genaamd 'La Iglesia Vella'. U kunt ook lokale olijfolie en wijn kopen bij de cooperativa van het dorp. 

  

  

 

EBRO RIVIER

De Ebro rivier staat enorm bekend om zijn enorme meerval vissen en de mooie karper vissen. Hierdoor ook een paradijs voor sportvissers. Direct aan finca Ebroasis kunt u een duik nemen in de rivier of juist een vishengeltje uitgooien. Een lekker ontspannen moment aan de rivier is nooit mis. 

Aan de overkant van de rivier bevindt zich het dorpje Miravet. Bekend om haar kasteel boven op de berg. Vanaf de finca in Ginestar kunt u een wandelroute volgen langs de rivier tot aan het dorpje Miravet. Hier kunt u de Ebro oversteken met het ouderwetse pontje van Ginestar-Miravet.

Ook kunt u kano's huren bij Ebroasis Fishing & Outdoor om een mooie kanotocht te doen op de Ebro rivier. Hier kunt u vanaf de Ebro genieten van de natuur. Mooie rustige tocht van Garcia tot aan Ginestar (ca. 2 uur kano varen). 

   

  

 

COSTA DAURADA

De kustlijn van de Costa Daurada ligt op zo'n 25' rijden vanuit het dorpje Ginestar. Hier kunt u de badplaatsen El Perello, L'Amettla de Mar, L'Ampolla, L'Hospitalet de l'Infant, Cambrils en Salou vinden, allemaal binnen een straal van 60 km. 

De mooie witte stranden en het helder blauwe water moet u een dag bezoeken als u bij ons verblijft. De kustlijn heeft witte strand baaitjes, maar ook kiezel steentjes strandjes. Bij enkele kunt u mooi snorkelen, en bij andere juist van de rotsen af springen. Voor iedereen dus wat.  

Ook het grootste pretpark van Europa: Portaventura is maar op 30' met de auto. Portaventura heeft 3 parken, namelijk: Portaventura theme park / Caribisch waterpark / Ferrari Land. Een bezoekje waard voor de hele familie. 


    

  

 

DELTA DEL EBRO

De Delta del Ebro is de uitmonding van de Ebro rivier in de Mediteraanse Zee en ligt zo'n 45' rijden vanuit Ginestar. Deze omgeving staat bekend om zijn rijstvelden, indrukwekkende fauna met over de 300 vogel soorten (onder andere de flamingo's) en de culinaire restaurantjes. Het is een prachtig landschap wat compleet anders is als de rest van de omgeving. De moeite waard om er een dagje rond te touren en te genieten van de autentieke plekjes in de Delta. 

 

 

 

 

 

 

TERRA ALTA 

De Terra Alta is de grootste wijnstreek uit de regio, bekend als de Garnacha Blanca y Negra (Witte en rode Granache wijnsoort). Een absolute aanrader voor de wijnliefhebbers. Hier kunt u uit ruim 100 bodega's bezoeken, waar u terecht kunt voor een wijnproeverij, uitleg over het maken van wijn en kennis te maken met de wijn cultuur. Ook kunnen wij meerdere restaurantjes aanraden in de Terra Alta.

De cooperaties van de stadjes in de Terra Alta staan ook bekend om hun architecture. De gebouwen zijn indrukwekkend en zo ook de wijnsoorten die ze aanbieden. 

Ook kunt u hier genieten van de mooie gebergtes en de Fontcalda (natuurlijke water basins). Het laatst genoemde staat bekend om een dagje te touren en een plons te nemen voor verkoeling. Mooi gebied met ook daar de mogelijkheid om wat te eten en/of te drinken.

 

 

 

 

Finca Ebroasis  | info@finca-ebroasis.nl
Top